مریم بانو

خواهم رها کنم همه هستی را زیرا در آن مجال درنگم نیست...

مریم بانو

خواهم رها کنم همه هستی را زیرا در آن مجال درنگم نیست...

جای پا

 در پهن دشت خاطر اندوهبار من

برفی به هم فشرده و زیبا نشسته است

برفی که همچو مخمل شفاف شیر فام

بر سنگلاخ وی ، ره دیدار بسته است

آرام و رنگ باخته و بیکران و صاف

یعنی نشان ز سردی و بی مهری ی من است

در دورگاه تار و خموش خیال من

این برف سال هاست که گسترده دامن است

 چندین فرو نشستگی و گودی ی عمیق

 در صافی ی سفید خموشی فزای اوست

می گسترم نگاه اسفبار خود بر او

 بر می کشم خروش که : این جای پای اوست

ای عشق تازه ، چشم امیدم به سوی توست

 این دشت سرد غمزده را آفتاب کن

این برف از من است ،‌ تو این برف را بسوز

این جای پا ازوست ،‌ تو او را خراب کن


                                             سیمین بهبهانی

از نقرس تا درمان

نقرس یکی از انواع بیماری های ورم مفاصل می باشد که با درد همراه است. نقرس در اثر افزایش اسید اوریک در خون به وجود می آید. یکی از عوامل افزایش دهنده ی اسید اوریک، دریافت زیاد مواد غذایی حاوی اسید آمینه ی "پورین" است.

اسید اوریک اضافی موجود در خون به شکل کریستال هایی در مفاصل ته نشین شده و باعث قرمزی، متورم و گرم شدن، درد و التهاب یک یا چند مفصل می گردد که بیشتر در انگشت شست پا، پاشنه پا، قوزک پا، زانو و آرنج ظاهر می شود.

حدود 95 درصد از مردان و 5 درصد از زنان دچار نقرس می شوند. زنان قبل از یائسگی، جزو گروه درگیر با نقرس می باشند.

عواملی که موجب افزایش اسید اوریک و ایجاد نقرس می شوند:


ادامه مطلب ...

خواص کرفس

کرفس سلطان سبزی‌هاست و تمام بخش‌های این گیاه مفید و شفابخش است.

این گیاه به ارتفاع 20 تا 60 سانتی متر است و ساقه‌ای منشعب دارد. کرفس گیاهی است که در تمام دنیا به راحتی می روید .این گیاه در بسیاری از مناطق ایران از جمله سیستان، خوی و بندرعباس می‌روید.

دانشمندان بر این عقیده‌اند که کرفس بهترین ماده غذایی برای برطرف کردن عفونت مجاری ادرار و اسید اوریک بالا از طریق ضدعفونی مجاری ادراری است، همچنین وجود روغن‌های فرار در کرفس علاوه بر ایجاد عطر خوشایند این گیاه، باعث گشاد شدن مجاری کلیه می‌شوند و دفع اسید اوریک را تسهیل می‌کند.

تجربه نشان داده است که کرفس و غذاهای حاوی آن بوی بد دهان را از بین می‌برد که احتمالاً به دلیل ترکیب موادی که در معده تولید می‌شوند با مواد معطر کرفس است.


ادامه مطلب ...

با فلفل سیاه به جنگ چربی بروید

فلفل سیاه به دلیل داشتن ماده «پپرین» که موجب طعم تند فلفل می‌شود، تشکیل سلول‌های جدید چربی را متوقف می‌کند و خاصیت ضد چربی دارد.

سیر علاوه بر کاهش کلسترول و تری‌گلیسرید، خاصیت ضدمیکروبی و ویروسی دارد و فشارخون و قندخون را کاهش می‌دهد و خون را رقیق می‌کند.


ادامه مطلب ...

خواص کره بادام زمینی

تا مدت‌ها تصور می‌شد که زادگاه اصلی بادام‌زمینی، آمریکای جنوبی و آسیا بوده است اما تحقیقات اخیر نشان داده‌اند که زادگاه اصلی آن آمریکای لاتین بوده و به تدریج به دلیل ارزان و مقوی بودن به سراسر دنیا آورده شده است. امروزه در آمریکا، بادام‌زمینی از جمله غذاهای اصلی است و ۸۹ درصد از آمریکایی‌ها آن را به صورت خام، تفت‌ داده، کره بادام‌زمینی یا روغن میل می‌کنند. کره بادام‌زمینی جزو لذیذترین محصولات تهیه شده از بادام‌زمینی است و حدود یک سوم بادام‌زمینی کشت شده در سراسر دنیا صرف تهیه کره بادام‌زمینی می‌شود. اما ببینیم عادت به خوردنش به چه کسانی توصیه می‌شود و برای چه کسانی ممنوع است.

این کره‌ ضدکلسترول است!


ادامه مطلب ...