فلفل سیاه به دلیل داشتن ماده «پپرین» که موجب طعم تند فلفل میشود، تشکیل سلولهای جدید چربی را متوقف میکند و خاصیت ضد چربی دارد.
سیر علاوه بر کاهش کلسترول و تریگلیسرید، خاصیت ضدمیکروبی و ویروسی دارد و فشارخون و قندخون را کاهش میدهد و خون را رقیق میکند.
برخی دیگر از گیاهان مانند خرفه و دانه کنگرفرنگی نیز تریگلیسرید خون را پایین میآورند و مصرفشان در بسیاری از کشورهای دنیا شایع است ولی متاسفانه در ایران استفاده از این گیاهان هنوز جا نیفتاده است.
میوه زیتون و روغن آن هم کلسترول را کاهش میدهند. مصرف برخی از روغنها نیز HDL (کلسترول خوب) را بالا و LDL (کلسترول بد) را پایین میآورد مانند روغن بادامزمینی، هستهانگور، کنجد، ماهی و کتان. این روغنها کلسترول و تریگلیسرید خون را هم پایین میآورند.
اگر بخواهیم 3 نوشیدنی را نام ببریم که هم فشارخون را پایین میآورند و هم کلسترول و تریگلیسرید را باید به آب گوجهفرنگی، آب انار و آبغوره اشاره کنیم که بهترین گزینهها هستند. این 3 نوشیدنی هم میتوانند بین وعدههای غذایی و هم همراه غذا مصرف شوند.
آلبالو، گیلاس، نارنج، لیموترش و گریپفروت نیز از میوههایی هستند که مصرفشان هم بهصورت آبمیوه و هم میوه تازه چربی و کلسترولخون را کاهش میدهد. همچنین کدو حلوایی، جعفری، پیاز، جو، فلفلسبز، بادمجان و عدس نیز از جمله مواد غذاییای هستند که به کاهش تریگلیسرید و کلسترولخون کمک میکنند.
البته باید دقت داشته باشید، این گیاهان باید به مقدار متناسب مصرف شوند و روش طبخشان نیز مورد توجه قرار گیرد.
میوه ای برای کاهش چربی خون
این میوه برای افرادی که به چربی خون دچار هستند مفید است ،علاوه بر آن برای افرادی نیز که دارای فشارخون و ...
یکیوی باعث کاهش چربی خون میشود.
کیوی سرشار از ویتامین C است و ویتامین C موجود در کیوی بیشتر از سایر مرکبات مانند پرتقال و نارنگی است؛به طوری که در 100 گرم کیوی 100میلیگرم ویتامین C وجود دارد که در پرتقال چنین مقداری وجود ندارد.
کیوی به دلیل داشتن پتاسیم،باعث کاهش فشار خون در افراد مبتلا به بیماری فشار خون میشود و چربی خون را نیز کاهش میدهد.
کیوی بهدلیل داشتن دانههای ریزی که دارد، در بدن برخی از افراد حساسیت و حالت اسیدی در معده ایجاد میکند.کیمیاگر افزود: کیوی حدود 60کالری انرژی دارد. 1/11کربوهیدرات و20 میلیگرم کلسیم دارد.