به گفته پزشکان، قهوه از بروز بیماری دیابت پیشگیری می کند. نتایج مطالعات نشان می دهد زنانی که ۳ تا ۴ فنجان قهوه در روز مصرف می کنند ۲۹ درصد کمتر دچار بیماری دیابت می شوند، در بین مردان نیز مصرف ۳ تا ۴ فنجان قهوه در روز خطر دیابت را ۲۷ درصد کاهش می دهد. هر چقدر میزان مصرفی بیشتر باشد خطر بیماری مزبور کمتر می شود. زنانی که ۱۰ فنجان قهوه یا بیشتر در روز می نوشند ۸۰ درصد از خطر ابتلا به این بیماری، کاهش می یابد. دلایل اصلی تاثیر قهوه در جلوگیری از دیابت روشن نیست اما ظاهراً اسید کلوروژنیک در قهوه به طور غیر مستقیم میزان گلوکز در خون را تنظیم می کند